Mijn eerste huis, mijn eerste hypotheekadvies

Het kopen van je eerste huis is spannend. Tijdens het oriënteren zullen er veel vragen opkomen. Hoeveel kan ik lenen, welke maandlasten komen er bij een hypotheek kijken. Wil ik me inschrijven voor een nieuwbouw woning of wil ik een bestaande woning kopen? Onze adviseurs begeleiden jou bij het startersproces.

De Startershypotheek voordelen van
Het HypotheekAdviesHuis op een rij:

  • Gratis en vrijblijvende kennismaking;
  • Hulp bij het berekenen van je maximale startershypotheek;
  • Persoonlijke begeleiding van kennismaking tot aan de notaris;
  • Contact hoe en waar jij wilt: op kantoor, via webcam, telefoon of bij je thuis;
  • De mogelijkheid tot Bieden met Zekerheid;
  • 100% onafhankelijk.

Bekijk hieronder het stappenplan voor een startershypotheek.

Startershypotheek van Hypotheekadvieshuis

Stappenplan bij het sluiten van je eerste hypotheek

1. Wat kan ik lenen?

Het is verstandig om vroeg in het proces van de aankoop van jouw eerste woning goed uit te zoeken wat je maximaal kunt lenen. Dit doe je, zodat je straks goed beslagen ten ijs komt als je jouw droomwoning gaat bezichtigingen. In een gratis en vrijblijvend eerste gesprek zul je merken dat wij je al zoveel informatie geven, dat je weet wat de maximale hypotheek bedraagt gebaseerd op jouw wensen.

2. Huizen bezichtigen

Je weet nu hoeveel jouw maximale hypotheek bedraagt en kunt dus gericht zoeken naar jouw nieuwe woning. Doe je dit zelf, of schakel je een aankoopmakelaar in? Een makelaar heeft meer informatie van de markt en de ervaring en kennis om hiernaar te handelen. Het kan dus verstandig zijn een aankoopmakelaar in de arm te nemen.

3. Een bod uitbrengen

Heb je jouw droomhuis gevonden, dan ga je een bod uitbrengen. Het hangt helemaal af van de markt en het animo voor de woning welke strategie daarbij komt kijken. Nog een reden om een deskundige in te schakelen!

4. Terug naar je hypotheekadviseur!

Je bod is geaccepteerd! Tijd om je hypotheek te regelen. De verkoopmakelaar stelt de koopovereenkomst op, maar jij kunt in de tussentijd
alvast de tweede fase van het hypotheekadvies in: samen met je hypotheekadviseur ga je onderzoeken welke hypotheekverstrekker op dit
moment voor jou het beste is en bespreek je de financiële risico’s die op je pad komen als huizenbezitter. Je wilt immers je hypotheeklast kunnen blijven betalen bij overlijden van je partner of bij arbeidsongeschiktheid.

5. De geldverstrekker brengt een offerte uit

Wanneer de geldverstrekker jouw hypotheekaanvraag heeft beoordeeld en accepteert, brengt deze een “Bindend Voorstel” uit. Na ondertekenen van dit voorstel is je hypotheek rond. De geldverstrekker zal een “Finaal Akkoord” uitbrengen en de concept hypotheekakte naar de notaris sturen.

HypotheekAdviesHuis Team Hypotheekadviseurs financieel advies

HypotheekAdviesHuis heeft meerdere vestigingen in Nederland

Oversluitcheck

Het HypotheekAdviesHuis.
Zo kan ’t ook.

Het HypotheekAdviesHuis gelooft dat hypotheekadvies anders kan. Daarom is alles wat wij doen erop gericht hypotheekadvies voor jou makkelijker, eerlijker en goedkoper te maken.

Wij denken anders en luisteren naar jou. Zodat jij tegen een scherp tarief een goed persoonlijk advies hebt. Lees meer...